Provincie Limburg

Inschrijvingsformulier Taalacademie TAALRIJK – KANSRIJK

Hoe MEER taal en MEER kwaliteitsvolle interacties voor élk kind?

  • Hoe via sterkere taal de toekomstkansen vanaf de kleuterleeftijd vergroten?
  • Hoe meer taal en meer kwaliteitsvolle interacties voor élk kind in zijn omgeving?
  • Hoe bewust extra kansen creëren om taalrijk op te groeien zonder afbreuk te doen aan het belang van het Nederlands binnen onze culturele en meertalige maatschappij?

In deze interactieve taalacademie maak je kennis met

  • MEER-talig voorlezen samen met ouders
  • MEER-talig vertellen met ontwikkelde praatplaten
  • MEER-talig praten tijdens alledaagse taalkansen in de (thuis)omgeving

Laat je inspireren hoe je aan de slag kan gaan met oog voor MEER taal bij elk kind. Geef invulling voor een MEER – talige visie en missie vanuit het werkveld.

Sprekers

Annelies Stiers: Annelies is een onderzoeker en projectmedewerker bij PXL-Research. Zij is een enthousiaste leerkracht met veel ervaring in het MEER-talig voorlezen. Zij speelt een cruciale rol in het deelproject ‘Ouderbetrokkenheid’ van LimboTaal. Saar Steverlinck is lector Taal en Educatieve Bachelor Kleuteronderwijs van Hogeschool PXL. Zij is een drijvende kracht en inspirator voor het talentgericht (taal)onderwijs in de kleuterklas en het eerste leerjaar (XPO 2.5 en XPO 5.6) Talentgericht (traal)onderwijs. Hanne Rosius is docente aan de lerarenopleiding PAV van hogeschool PXL. Zij is mede stuwende kracht voor het project ‘digitaal talentgerichte portfolio’ (XPO 2.5 en XPO 2.6). Zij staat al 20 jaar voor de klas en is “Leraar van het jaar 2022”.

Naam(Vereist)